Kunnen infraroodpanelen in kantoren

In kantoren door het hele land is een warme werkomgeving van cruciaal belang voor het welzijn van het personeel. Het kan echter lastig zijn om te bepalen welk soort verwarmingssysteem het meest geschikt is voor een grote kantoorruimte. De grootte, het warmteverlies en de gebruiksuren zijn slechts enkele van de factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Een optie die steeds populairder is geworden, zijn infraroodpanelen.

infrarood paneel

Infraroodstralers zijn niet afhankelijk van het verwarmen van de lucht, maar zenden in plaats daarvan ver-infraroodstraling uit. Hierdoor straalt de warmte rechtstreeks naar de objecten en oppervlakken in een kamer, inclusief meubels en vloeren. De warmte wordt geabsorbeerd en verspreidt zich vervolgens door de kamer, net zoals de zon buiten opwarmt. Deze verwarmingsmethode kan de luchtvochtigheid in een kamer helpen verlagen, wat vooral handig is voor kantoren waar vochtige muren tot gezondheidsproblemen kunnen leiden.

Dit soort infraroodpanelen zijn een goede keuze voor kantoren, omdat ze aan de muur of het plafond kunnen worden gemonteerd, afhankelijk van de indeling van de kamer. Ze kunnen worden gebruikt als volledige of zoneverwarming en zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende maten. Voor dit project werden vier aan het plafond gemonteerde LAVA BASIC-750DM infraroodpanelen geïnstalleerd, samen met een enkel LAVA BASIC-500DM paneel in elk van de kleinere kamers. Ze werden allemaal bestuurd met behulp van ET-111A draadloze ontvangers en een set programmeerbare thermostaten. Dit zorgde ervoor dat elk van de kamers op de gewenste temperatuur werd verwarmd en maximaal comfort werd bereikt.

Kunnen infraroodpanelen in kantoren worden gebruikt?

Omdat infraroodverwarming geen luchtcirculatie vereist, zijn er geen bewegende delen die slijtage veroorzaken en is het daarom een systeem met zeer weinig onderhoud. Dit, gecombineerd met het feit dat het een zeer energiezuinige oplossing is, betekent dat de elektriciteitsrekening lager zal zijn dan bij conventionele verwarmingssystemen.

In tegenstelling tot centrale verwarming, waarbij gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen om warmte te verbranden en vervolgens te distribueren, worden infraroodpanelen voor 100% aangedreven door elektriciteit. Elektriciteit bestaat uit een mengsel van zowel fossiele brandstoffen als hernieuwbare bronnen, dus dit maakt de panelen een milieuvriendelijkere optie.

Een ander voordeel van infraroodpanelen is dat ze stil zijn, waardoor mensen op kantoor geen last hebben van geluid. Ze zijn ook flexibeler dan radiatoren, die geblokkeerd kunnen worden door hoeken van de kamer of extra grote meubels. Deze flexibiliteit wordt nog verder vergroot doordat het mogelijk is om infraroodpanelen aan het plafond, maar ook aan de muur te monteren of zelfs op stands te plaatsen. Zo kunnen ze midden in een kamer worden geplaatst of zelfs door medewerkers in hun eigen privékantoorruimte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *